International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer

User Forum

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 4
d is the correct answer

Ans 2:

Class : Class 5
If the question say from 4th June, they cant be considering 4th while calculating the 4th day. It should be 88 days post 4th June and not including 4th June. This is extremely tricky for an 8 year old.

Ans 3:

Class : Class 3
wrong ANS

Ans 4:

Class : Class 3
88 /7 because there are 7 days in a week =12 with remainder 4 . on 4 june is saturday so saturday plus 4 days =wednesday ,so wednesday is the answer

Ans 5:

Class : Class 3
d is the correct ans.

Ans 6:

Class : Class 5
Wrong answer i think

Ans 7:

Class : Class 5
tuesday is the right ans. If you count from saturday ,7th day is friday.so remaider 4 is counted after friday.

Ans 8:

Class : Class 6
88/7 = 12 with 4 reminder. means 4 days after sat will be 88th day. Therefore sun, mon, tues, wednesday. so wednesday is the answer.

Ans 9:

Class : Class 3

Ans 10:

Class : Class 3

Ans 11:

Class : Class 2
yes.i agree with this.Not clear why tuesday is the answer.

Ans 12:

Class : Class 3
wednesday is right answer..AKSHAT RAJ CHOUDHARY CLASS 3 MOUNT CARMEL DELHI

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 3

Ans 2:

Class : Class 5

Ans 3:

Class : Class 5
20 correct answer

Ans 4:

Class : Class 8
[C]20

Ans 5:

Class : Class 4
answer is D. 8 triangles in rectangle and 6 triangles in big triangle. 4 triangles in right, 1 is straight on big triangle and two in coloured rectangle. so, 8+6+4+1+2=21

Ans 6:

Class : Class 3
c

Ans 7:

Class : Class 4

Ans 8:

Class : Class 3
c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c cc c c cc c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c

Ans 9:

Class : Class 3
20

Ans 10:

Class : Class 6
20 is the correct answer

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1:

Class : Class 7
355*55=1775 17750=19525, the x must be equal to y so we get x=y=5

Ans 2:

Class : Class 6
B) 7 , 5

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1:

Class : Class 6

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1
The correct answer is A.

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 5
ans is C CCCXVI IS 316 N CCVII IS 207

Ans 2:

Class : Class 10
Dolly's Time: Roman-> CCVII, Decimal-> 207 Dravid's Time: Roman-> CCCXVI, Decimal-> 316 Difference: 316 - 207= 109, or Roman-> CIX Option (C)

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 1

Ans 2:

Class : Class 4
B

Ans 3:

Class : Class 6
OK

Ans 4:

Class : Class 4
576 cm (B)

Ans 5:

Class : Class 10
Length of extra rope was 1/5 of the length of room, 480*1/5=96. Therefore total length of rope is, 480 + 96 = 576 Option (B)

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1:

Class : Class 5
11 is the answer

Ans 2:

Class : Class 6
answer is option A as the numbers are 156,516,174,714,456,546,654,564

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 7
Check, has been corrected. The equation symbol has been placed -

Ans 2:

Class : Class 4
c

Ans 3:

Class : Class 10
There was a minus sign in between which was missing. It has been corrected.
First Number = 84000+6000+150 = 90150
Second Number = 16000+ 8200 + 280 + 19 = 24499
Difference = 90150 - 24499 = 65651

Ans 4:

Class : Class 4
b

Ans 5:

Class : Class 7
The correct answer is 'B'. As you have been asked - 84 thousands 60 hundreds 50 tens = 90,150 16 thousands 82 hundreds 28 tens 19 ones = 24,499 Now over here we have not been given an equation symbol. So, we assume that 90,150 - 24,999 = 65,651 Therefore the answer is 'B: 65,651'

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1
The correct answer is B.

Post Your Answer