International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer

User Forum

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1
If m=6, n=4, p=3, then the equation becomes 10 x 62 – 16 X 4 + 2 X 3 + 5 = 10 X 36 – 64 + 6 + 5 = 360 – 64 -11 = 360 – 75 = 285

Ans 2:

Class : Class 6
its not 285 but its - 285

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 4
In first one, middle figure go to the bottom right corner, bottom right corner figure go to upper left corner , upper left corner figure go to middle and upper right and bottom left figure just change their places. So, if the same rule is used in figure 3 and 4, the answer is c.

Ans 2:

Class : Class 4
In first one, middle figure go to the bottom right corner, bottom right corner figure go to upper left corner , upper left corner figure go to middle and upper right and bottom left figure just change their places. So, if the same rule is used in figure 3 and 4, the answer is c.

Ans 3:

Class : Class 4
C

Ans 4:

Class : Class 4
C

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 4
YEP

Ans 2: (Master Answer)

Class : Class 1
Here, the figure in option 'C' is only symmetrical while the rest of the figures are not symmetrical. Hence, figure in option 'C' is the odd one out of all the four figures.

Ans 3:

Class : Class 4

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1:

Class : Class 6
d - none of these

Ans 2:

Class : Class 4
d

Ans 3:

Class : Class 5
D

Ans 4: (Master Answer)

Class : Class 1
Kindly mention your query

Ans 5:

Class : Class 6
d - none of these

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 9

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1
Please mention your query

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1
Priya started her work from a monday and continued her work for 15 days. So, she had worked for 2 saturdays + 13 weekdays. We know that she works for 8 hours a day,so For working on the weekdays, she will receive= 13 X Rs. 50.50 X 8 = Rs. 5252 For working on 2 saturdays, she will receive= 2 X Rs.85 X 8 = 1360 Thus, the total amount she will receive is Rs.5252 + Rs. 1360 = Rs. 6612. Hence, the correct answer is D.

Ans 2:

Class : Class 6
nooo

Ans 3:

Class : Class 6
yeah true

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1
Kindly mention your query

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 2

Ans 1:

Class : Class 3
c is the answer

Ans 2: (Master Answer)

Class : Class 1
Kindly mention your query

Ans 3:

Class : Class 3
c is answer

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 2

Ans 1:

Class : Class 3
Please mention your query

Ans 2:

Class : Class 2
225

Ans 3: (Master Answer)

Class : Class 1
Please mention your query

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 2

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1
Here, 462 + 199 = 661 So, the correct match is 462 + 199 - 661, which is option B.

Post Your Answer