International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer

User Forum

Subject :IMO    Class : Class 2

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B): The clock shows 6 : 40 that is Twenty minutes to 7.


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 2

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 1

Ans 1:

Class : Class 6

Ans 2:

Class : Class 5
c is the answer

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 1

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B): Number of months lie between third and eigth months  = 4


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 2

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(A): 


Ans 2:

Class : Class 3
Answer is (A).

Ans 3:

Class : Class 3

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(A): Shaded area = Area of 4 small squares = 144 sq. m 
Area of 1 small square = 144 ÷ 4 = 36 sq. m
Side of small square = 6m
WZ = XY = 3 x 6 = 18m
WX = ZY = 4 x 6 = 24m
Perimeter of rectangle = 2 x (18 + 24)
= 84 m


Ans 2:

Class : Class 8
Shaded area = Area of 4 small squares = 144m2Area of 1 small square = 144 ÷ 4 = 36m2Side of small square = = 6mWZ = XY = 3 x 6 = 18mWX = ZY = 4 x 6 = 24mPerimeter of rectangle = 2 x (18 24)= 84cm

Ans 3:

Class : Class 2

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 8

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 9

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 4
pls explain solution

Ans 2:

Class : Class 7

Ans 3:

Class : Class 3
how do we solve this?

Ans 4:

Class : Class 3
2

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 9

Ans 1:

Class : Class 9
It is 74 itself. Think of it like this: You have Rs. 9.7 with you and you want to buy as many chocolates as possible. In such a case, you can buy only 4 chocolates, as you are short of Rs. 0.3. Dividing 9.7 by 2 gives 4.85 that can be approximated to 5, which is wrong as 5 chocolates require Rs. 10 (you need Rs. 0.3 more). So, you can use the amount less than or equal to what you have with you.

Post Your Answer