At 9:15 a.m., Amit left his house and reached the market at 10:20 a.m. After shopping, he left the market at 11:50 a.m.. He reached back his house at 12:30 p.m..
(i) How much time did he spend at the market?
(ii) How much time did he take to travel to his house from the market?
|A||1 hr 20 mins||50 mins|
|B||1 hr 30 mins||40 mins|
|C||45 mins||40 mins|
|D||90 mins||50 mins|
Six friends went for shopping. They bought the following items.
On the basis of the given information, fill in the blanks.
1. __(A)__ spent ₹ 1350 on shopping.
2. __(B)__ spent the least amount.
3. __(C)__ spent the most amount.
The given figure is made up of small squares. The length of one side of a small square is 2 cm. Find the area of the shaded region of the figure.
A 174 cm2
B 176 cm2
C 177 cm2
D 178 cm2
Area of each square = 2 x 2 = 4 cm2Number of squares in the 1st row = 42nd row = 63rd row = 64th row = 85th row = 66th row = 47th row = 68th row = 4Total number of squares = 44Area = 44 x 4 = 176 cm2Answer-(B) 176 cm2
Amit and Priya had an equal amount of money. After Priya bought a dress that cost Rs 79.90 and Amit bought a watch that cost Rs 193.40, Priya had 3 times as much money as Amit. How much money did Priya have at first?
A Rs 56.75
B Rs 113.50
C Rs 170.25
D Rs 250.15
Let each have Rs. x .After buying a dress Priya has Rs.(x â 79.90)After buying a watch Amit has Rs.(x â 193.40)Given, (x â 79.90) = 3( x â 193.40)So, x â 79.90 = 3x - 580.203x -580.20 = x â 79.903x â x = Rs. 580.20 - 79.902x = Rs. 500.30So, x = Rs. 500.30/2 = Rs. 250.15