International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer - Page 441

User Forum

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1:

Class : Class 7
yes he is correct

Ans 2:

Class : Class 10
C.35 . As ,10 multiplied by 4 = 40. And 35 multiplied by 2 is =70. Altogether its 110. So, the answer is 35.

Ans 3:

Class : Class 6
each horse has 4 legs so 45 multiplied by 4 gives 180 which means question is not correct

Ans 4:

Class : Class 5
question is incomplete as the number of horses is not mentioned

Ans 5:

Class : Class 6

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 8

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Read the statements carefully and select the correct option.
Statement - I : Mr Bajaj had a packet of sugar weighs 954 kg. If he gave 2495 g of sugar everyday to his neighbour, then 894.12 kg sugar is left with him after 24 days.
Statement - II : Ansh walked 6 km 200 m and then cycled 11 km 300 m and then drove 37 km 400 m. The total distance travelled by Ansh is 54 km 800 m.

A Both Statement - I and Statement - II are true.
B Statement - I is false but Statement - II is true.
C Statement - I is true but Statement - II is false.
D Both Statement - I and Statement - II are false.


Ans 1:

Class : Class 6
Option C)

Ans 2:

Class : Class 6
C is the ans

Ans 3:

Class : Class 7
no d as the first is wrong

Ans 4:

Class : Class 6
Option C)

Ans 5:

Class : Class 6
Option C)

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Divyank parked his bike from 10 a.m. to 6:50 p.m. on Monday and Sunday. The charges of parking are given below:

(i) How much did Divyank have to pay in total for the parking charges on Monday?
(ii) How much cheaper did he pay for the parking charges on Sunday than on Monday?

(i) (ii)
A ₹ 1240 ₹ 2390
B ₹ 2390 ₹ 1240
C ₹ 2390 ₹ 1150
D ₹ 1150 ₹ 2390


half an chrges not given how we assume it is rs 10 plz reply early

Ans 1:

Class : Class 5

Ans 2:

Class : Class 5

Ans 3:

Class : Class 6

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 8

Ans 1:

Class : Class 8

Ans 2:

Class : Class 9

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 3

Ans 2:

Class : Class 1

Ans 3:

Class : Class 3
Horizontal 9Vertical 6Diagonal 13

Ans 4:

Class : Class 3

Ans 5:

Class : Class 3
This question is wrong as I am getting 31 lines

Ans 6:

Class : Class 3
we got 29 lines...

Ans 7:

Class : Class 5

Ans 8:

Class : Class 2

Ans 9:

Class : Class 3
plz explain.

Ans 10:

Class : Class 6
how the answer is c because im geeting 16 lines

Ans 11:

Class : Class 1
slanting lines cannot be counted as straight but answer is calculating . so their answer is wrong

Ans 12:

Class : Class 6
As per my calculation, I am getting 45 straight lines of different sizes, even including the small lines. I don't know how C answer is correct. Can any one please explain?

Ans 13:

Class : Class 3
i got 29 lines

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 7

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 8

Ans 1:

Class : Class 9
c.p of each apple = 34/8 = 4.25 s.p of each apple = 57/12 = 4.75 profit per apple = 4.75-4.25 = 0.5 net profit = no of apple sold * profit on each apple 45 = no of apple sold *0.5 45/0.5 = 45*2 = 90 = no of apple sold thus the answer is (A) 90 apples

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Post Your Answer