International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer

User Forum

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1:

Class : Class 6

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(D):  P + 1 = Q

⇒ P = Q - 1

Now, P + Q = 15

⇒ Q - 1 + Q = 15

⇒ 2 Q = 15 +1

⇒ 2 Q = 16 

⇒ Q = 8 

As, P + 1 = Q

⇒  P = 8 - 7 = 1

 


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 7

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 8

Study the given statements and choose the correct option.
Statement 1 : A trinomial x2 + px + q can be factorised as (x + a) (x + b) = x2 + (a + b)x + ab, where a + b = p and ab = q.
Statement 2 : If (x + a) is the factor of a trinomial x2 + px + q then at x = a, the value of x2 + px + q is zero.

AStatement 1 is true and statement 2 is false.
BStatement 1 is false and statement 2 is true.
CBoth statements 1 and 2 are false.
DBoth statements 1 and 2 are true.


A is correct

Ans 1:

Class : Class 8
D

Ans 2:

Class : Class 9
A

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 2

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B): The number more than 400 but less than 500 present on the tree is 475.


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 7

Find the values of P, Q and R.
(i) A circular pond is surrounded by a 2 m wide circular path. If outer circumference of circular path is 44 m, then the area of the path is __p__.

(ii) A rectangular courtyard measuring 17 m by is to be covered by square slabs, each of side m. __Q__ slabs are required to cover the courtyard.

(iii) The minute hand of a circular clock is 15 cm long. The tip of the minute hand move __R__ cm in 1 hour? (π = 3.14)

P Q R
A 62.88 m2 348 100
B 75.43 m2 646 94.2
C 42.87 m2 200 44.5
D 18.14 m2 544 79.4


why is not any solution there

Ans 1:

Class : Class 7
Answer is B.. You can find it by finding the third answer.. circumference of minute hand's path = 2x3.14x15 = about 94..

Ans 2:

Class : Class 6
why is not there any solution

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 7

Ans 1:

Class : Class 7
Hi. Hello.

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 8

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 8

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 7

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

Let Cost price be ‘x’.
Selling price = x – 15% of x = 85x /100
85x /100 = 1275
So, x(cost price) = 127500/85 = Rs. 1,500
So, new selling price = 1500 + 10% of 1500
= 1500 + 150 = Rs. 1650
Answer-(D) Rs 1650


Post Your Answer