International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer

User Forum

Subject :IMO    Class : Class 5

At their school fundraiser, the fifth-graders collected Rs 476.25 by selling school mugs, water jugs, and cloth bags.
• They sold Rs 115.50 worth of school mugs.
• The money collected for the mini cloth bags was Rs 3.00 less than that collected for the mugs.
• The money collected for the full-size cloth bags was Rs 7.50 more than the money collected for the mini cloth bags.
How many of each item was sold?

AMugs sold: 31
Water jugs sold: 20
Mini tote bags sold: 12
Full-size tote bags sold: 15
BMugs sold: 33
Water jugs sold: 27
Mini tote bags sold: 15
Full-size tote bags sold: 12
CMugs sold: 31
Water jugs sold: 22
Mini tote bags sold: 15
Full-size tote bags sold: 22
DMugs sold: 32
Water jugs sold: 25
Mini tote bags sold: 25
Full-size tote bags sold: 10


Ans 1:

Class : Class 6
I think the answer is D.

Ans 2:

Class : Class 6
I think the answer is D.

Ans 3:

Class : Class 5
question is incomplete

Ans 4:

Class : Class 4
Answer is B. school mugs=115.50 so mini bags=115.50-3=112.50 big bags=112.50+7.50=120 water jugs=476.25-(115.50+112.50+120)=128.25

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1:

Class : Class 9
ANS:D Because "5x+4=39" is an equation, not an expression. AND There is only one variable in OPTION A!

Ans 2:

Class : Class 7

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 6
6 hrs = 6*60*60= 21600 sec 5/6 = 50/60 mins = 50* 60 = 3000 sec 21600+3000= 24600 sec

Ans 2:

Class : Class 7
please explain the answer

Ans 3:

Class : Class 5
the answer is C

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 4
what is the answer of this question

Ans 2:

Class : Class 4
Ans-B

Ans 3:

Class : Class 7
E: F:N::E:K

Ans 4:

Class : Class 4
F comes ahead of N therefore from the options only E comes ahead of K.

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1
The correct answer is A.

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 4

Ans 2:

Class : Class 4

Ans 3:

Class : Class 4

Ans 4:

Class : Class 7
7

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 4
I have corrected my answer to (D)8. Because they have said all the digits are different

Ans 2:

Class : Class 1
sorry but answer is c 699 is the biggest number

Ans 3:

Class : Class 4

Ans 4:

Class : Class 10
We have corrected the answer to (D) 8. Thanks for pointing out.

Ans 5:

Class : Class 10
The correct answer is (D) 8. We have corrected the answer. Thanks for pointing out.

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1:

Class : Class 7
yes i agree all are correct is wrong as well as more appropriate as 2 are wrong and 1 is correct

Ans 2:

Class : Class 7
Arrey question can not be changed

Ans 3:

Class : Class 7
all are correct is also wrong statement

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1:

Class : Class 7
associative property

Ans 2:

Class : Class 6
associative property

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 3

Ans 2:

Class : Class 4
100/2 Km

Post Your Answer