International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer

User Forum

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 4

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1:

Class : Class 7

Ans 2:

Class : Class 6

Ans 3:

Class : Class 6
Could I have some sort of explanation as to why? The question really isn't clear

Ans 4:

Class : Class 6
So damn confusing

Ans 5:

Class : Class 8
Not explained the solution properly , please correct

Ans 6:

Class : Class 7
WHY

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1:

Class : Class 5
ans is d

Ans 2:

Class : Class 6
Total number of days Sneha goes for guitar classes = 12∴ Number of days she does not go for guitar classes = 31 - 12 = 19

Ans 3:

Class : Class 5

Ans 4:

Class : Class 6
Ans D is correct, not wrong because 2, 4, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 22, 24, 28 and 30 are working days of guitar classes. 6 and 20 are not working days because these days are sundays and 26 is not a working day because it is a fourth saturday and even sundays and fourth saturday are not working days.

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 2

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1:

Class : Class 5
Bala Bala Shaitan Ka Saala

Ans 2:

Class : Class 6
Answer is b because the length of the bigger rectangle is 18 cm and breadth is 8 cm. The length of the smaller rectangle is 30 cm-18 cm=12 cm and breadth is 8 cm-2 cm=6 cm. The area of the bigger rectangle is 18 cm X 8 cm=144 sq. cm and the area area of the smaller rectangle is 12 cm X 6 cm=72 sq. cm. Area of the figure given is 144 sq. cm+72 sq. cm=216 sq. cm.

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 7

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 7

Ans 1:

Class : Class 10

Ans 2:

Class : Class 7
Yes the answer should be 6 not 6 1/8

Ans 3:

Class : Class 7
answer should be 6

Ans 4:

Class : Class 8
Yes , I agree . The answer should be 6 and not 6 1/8.

Ans 5:

Class : Class 8
answer should be 6 and not 6 1/8

Ans 6:

Class : Class 7
The answer is 6 only and is given in solution also but marked wrong

Ans 7:

Class : Class 7
the answer should obviously be 6.

Ans 8:

Class : Class 7

Ans 9:

Class : Class 7
Yes i agree . 6 should be the answer

Ans 10:

Class : Class 9
Answer should be only 6 and not 6 1/8.

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1:

Class : Class 6
D.65.625 km. because if you convert all the decimals into like decimals and then add, 65.625 is what you are going to get.

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1:

Class : Class 5

Ans 2:

Class : Class 5
The answer can be both

Ans 3:

Class : Class 5
answer can be A too

Ans 4:

Class : Class 5

Post Your Answer