# User Forum

Subject :IMO    Class : Class 2

Class : Class 1

(A): Subject :IMO    Class : Class 5

Class : Class 1

(A): Shaded area = Area of 4 small squares = 144 sq. m
Area of 1 small square = 144 ÷ 4 = 36 sq. m
Side of small square = 6m
WZ = XY = 3 x 6 = 18m
WX = ZY = 4 x 6 = 24m
Perimeter of rectangle = 2 x (18 + 24)
= 84 m

Subject :IMO    Class : Class 8

Subject :IMO    Class : Class 9

Subject :IMO    Class : Class 3

Class : Class 7

## Ans 2:

Class : Class 3
2

Subject :IMO    Class : Class 9

## Ans 1:

Class : Class 9
It is 74 itself. Think of it like this: You have Rs. 9.7 with you and you want to buy as many chocolates as possible. In such a case, you can buy only 4 chocolates, as you are short of Rs. 0.3. Dividing 9.7 by 2 gives 4.85 that can be approximated to 5, which is wrong as 5 chocolates require Rs. 10 (you need Rs. 0.3 more). So, you can use the amount less than or equal to what you have with you.

Subject :IMO    Class : Class 5

## Ans 1:

Class : Class 5
how

Class : Class 1

The correct answer is option B.

Subject :IMO    Class : Class 1

Class : Class 1

(B): 68 < 70 < 75 < 86
Therefore, doll in option (B) has the minimum cost.

Subject :IMO    Class : Class 3

Class : Class 1

(D): Number of pages Monika read = (1/3) x total number of pages

= (1/3) x 48 = 16

Subject :IMO    Class : Class 5 ? = 110000