# User Forum

Subject :IMO    Class : Class 4

Class : Class 1

(C):

First count the number of sides of the small squares in the outline of the given figure.
There are 28 sides. Each side is 2 cm.
Therefore, Perimeter of the given figure = 28 x 2 = 56 cm
So, the correct answer is Option C.

Subject :IMO    Class : Class 5

Class : Class 6

## Ans 2:

Class : Class 7
C is the answer to this question

Class : Class 5

Class : Class 6

Class : Class 6
c

Class : Class 5
c

Class : Class 5
Cccccccc

## Ans 8:

Class : Class 5

Class : Class 1

The correct answer is option C.

Class : Class 6

## Ans 11:

Class : Class 6
C

Subject :IMO    Class : Class 5

Class : Class 1

(D):

A. 4th multiple of 52 = 208
B. 8th multiple of 37 = 296
C. 5th multiple of 25 = 125
D. 7th multiple of 50 = 350
So, 350 is the greatest value amongst all.

Subject :IMO    Class : Class 3

Class : Class 4
Seee

## Ans 2:

Class : Class 4
This question is wrong as 7x9 is 63 and that is also bigger than 37.

Class : Class 1

(D): To tip the scale below to the right, the weight of chocolates should be greater than 37kg.
Weight of 5 chocolates = 5 x 7 = 35kg
Weight of 6 chocolates = 6 x 7 = 42kg
As, 42kg > 37kg
So, minimum number of chocolates needed = 6

## Ans 4:

Class : Class 3
(D):To tip the scale below to the right,the weight ofchocolates should be greater than 37kg.Weight of 5 chocolates =5 x 7=35kgWeight of 6 chocolates=6x7=42kgSo,minimum number of chocolates needed = 6

Class : Class 4

Class : Class 3
its 7

## Ans 7:

Class : Class 4

Subject :IMO    Class : Class 4

## Ans 1:

Class : Class 6
not very difficult

Class : Class 5

## Ans 3:

Class : Class 5

Subject :IMO    Class : Class 7

Class : Class 8

## Ans 2:

Class : Class 7

Subject :IMO    Class : Class 9

Subject :IMO    Class : Class 7

## Ans 1:

Class : Class 7
Nitin , I think you forgot that the sum of the digits of a number should be 9 , As in teh question. All teh other nummbers given by you except 36 is wrong because their digits do nto sum up to 9

Class : Class 7

Class : Class 6

Class : Class 6
*x 3=y

Class : Class 6

## Ans 6:

Class : Class 6
The number is not only 36 (It is a number , but there are other numbers) . If you keep x as the ten's digit of the original number and y as the unit's digit of the number , any number following : x 3=y , will follow this rule .The numbers following this rule is 14 27=41 , 25 27=52 , 36 27=63 , 47 27=74 , 58 27=85 , 69 27=96 .

Subject :IMO    Class : Class 5

Class : Class 1

(B):

(a) Total number of books in both  the libraries = 284683 + 371805
= 656488

(b) Number of more books in second library than the  first library = 371805 - 284683
= 87122

Subject :IMO    Class : Class 5

Class : Class 1

(C): Quantity of syrup Mrs. Preeti had = 5 litres = 5000 ml

Quantity of Syrup she poured in each bottle = 300 ml

Number of bottles needed = 5000 ÷ 300 = 16.67
Therefore, 17 bottles are needed.

Class : Class 5