International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer

User Forum

Subject :IMO    Class : Class 1

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B): 68 < 70 < 75 < 86
Therefore, doll in option (B) has the minimum cost.


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(D): Number of pages Monika read = (1/3) x total number of pages

                                                        = (1/3) x 48 = 16

 


Ans 2:

Class : Class 4
1/31/3

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(A): We have,
1567.79 × 100 + 634.76 × 100 -? = 110255
⇒ 156779 + 63476 -? = 110255
 ? = 110000
= 1.1 × 100000


Ans 2:

Class : Class 7

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(A): Number of students appeared in Hindi exam 
= 50
Number of students appeared in Science exam 
= 40
So, required fraction = 


Ans 2:

Class : Class 5

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1:

Class : Class 7
It should be zero if they all are parallel.

Ans 2:

Class : Class 6
OPTION A

Ans 3:

Class : Class 6
OPTION A

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 7

Ans 1:

Class : Class 6
According to me answer should be D

Ans 2:

Class : Class 8
B is the answer

Ans 3:

Class : Class 7

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 2

Ans 1:

Class : Class 2
you are poty

Ans 2:

Class : Class 2
Cost of 2 clocks = 2 x 97 = Rs 194Cost of 2 clocks and a watch = Amount he gave to cashier - Amount he received as change = 250 - 12 = 238Cost of watch = 238 – 194 = Rs 44Close

Ans 3:

Class : Class 2
Ignore

Ans 4:

Class : Class 2
Cost of 2 clocks = 2 x 97 = Rs 194Cost of 2 clocks and a watch = Amount he gave to cashier - Amount he received as change = 250 - 12 = 238Cost of watch = 238 – 194 = Rs 44Close

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 2

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B): Number of hours Reema works = 9 hrs ( 1pm - 10pm )
Amount she earns altogether = 8+8+8+8+8+8+8+8+8 = Rs 72


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 2

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B): Time half an hour after 1:45 pm = 2:15 pm
2:15 is shown in clock  given in option B.  


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 7

Ans 1:

Class : Class 7
How do we know if the hexagon is regular or not? It never mentions anything about that you really should make the questions less ambiguous

Ans 2:

Class : Class 7

Ans 3:

Class : Class 8
yes and in the figure too it seems like sides are not equal

Ans 4: (Master Answer)

Class : Class 1

(B)

Order of rotational symmetry = 6 


Post Your Answer