# User Forum Subject :IMO    Class : Class 4

Class : Class 1

(B):

There are a total of 24 hours in a day.
1 day = 24 hours
So, 5/12 of a day = (5/12) x 24 = 10 hours

Subject :IMO    Class : Class 6

Class : Class 1

## Ans 2:

Class : Class 1
Answer is A-1 line because there can be only one line which can pass through a given plane as asked in question.

## Ans 3:

Class : Class 6
A

Subject :IMO    Class : Class 4

Class : Class 1

(C):

First count the number of sides of the small squares in the outline of the given figure.
There are 28 sides. Each side is 2 cm.
Therefore, Perimeter of the given figure = 28 x 2 = 56 cm
So, the correct answer is Option C.

Subject :IMO    Class : Class 5

Class : Class 6

Class : Class 6
C

Class : Class 6

## Ans 4:

Class : Class 6
C is the answer to this question

Class : Class 1

The correct answer is option C.

Class : Class 5

Class : Class 6

Class : Class 6
c

## Ans 9:

Class : Class 5

Subject :IMO    Class : Class 5

Class : Class 1

(D):

A. 4th multiple of 52 = 208
B. 8th multiple of 37 = 296
C. 5th multiple of 25 = 125
D. 7th multiple of 50 = 350
So, 350 is the greatest value amongst all.

Subject :IMO    Class : Class 3

Class : Class 4

Class : Class 3
its 7

## Ans 3:

Class : Class 3
This question is wrong as 7x9 is 63 and that is also bigger than 37.

Class : Class 3

Class : Class 3
Seee

## Ans 6:

Class : Class 3
(D):To tip the scale below to the right,the weight ofchocolates should be greater than 37kg.Weight of 5 chocolates =5 x 7=35kgWeight of 6 chocolates=6x7=42kgSo,minimum number of chocolates needed = 6

Class : Class 1

(D): To tip the scale below to the right, the weight of chocolates should be greater than 37kg.
Weight of 5 chocolates = 5 x 7 = 35kg
Weight of 6 chocolates = 6 x 7 = 42kg
As, 42kg > 37kg
So, minimum number of chocolates needed = 6

Subject :IMO    Class : Class 4

Class : Class 5

Class : Class 5

## Ans 3:

Class : Class 6
not very difficult

Subject :IMO    Class : Class 7

## Ans 1:

Class : Class 7

Subject :IMO    Class : Class 9

Subject :IMO    Class : Class 7

Class : Class 6
*x 3=y

## Ans 2:

Class : Class 6
The number is not only 36 (It is a number , but there are other numbers) . If you keep x as the ten's digit of the original number and y as the unit's digit of the number , any number following : x 3=y , will follow this rule .The numbers following this rule is 14 27=41 , 25 27=52 , 36 27=63 , 47 27=74 , 58 27=85 , 69 27=96 .

Class : Class 6

Class : Class 6