International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer

User Forum

Subject :IMO    Class : Class 5

Divyank parked his bike from 10 a.m. to 6:50 p.m. on Monday and Sunday. The charges of parking are given below:

(i) How much did Divyank have to pay in total for the parking charges on Monday?
(ii) How much cheaper did he pay for the parking charges on Sunday than on Monday?

(i) (ii)
A ₹ 1240 ₹ 2390
B ₹ 2390 ₹ 1240
C ₹ 2390 ₹ 1150
D ₹ 1150 ₹ 2390


half an chrges not given how we assume it is rs 10 plz reply early

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 8

Ans 1:

Class : Class 8

Ans 2:

Class : Class 9

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 1

Ans 2:

Class : Class 6
As per my calculation, I am getting 45 straight lines of different sizes, even including the small lines. I don't know how C answer is correct. Can any one please explain?

Ans 3:

Class : Class 5

Ans 4:

Class : Class 2

Ans 5:

Class : Class 6
how the answer is c because im geeting 16 lines

Ans 6:

Class : Class 3
This question is wrong as I am getting 31 lines

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 7

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 8

Ans 1:

Class : Class 9
c.p of each apple = 34/8 = 4.25 s.p of each apple = 57/12 = 4.75 profit per apple = 4.75-4.25 = 0.5 net profit = no of apple sold * profit on each apple 45 = no of apple sold *0.5 45/0.5 = 45*2 = 90 = no of apple sold thus the answer is (A) 90 apples

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 8

Ans 1:

Class : Class 9
Let the measure of the breadth =10 Let the measure of the length = 10 original area=10 x 10 =100 new length=9.5 new breadth=10.5 new area = (100-5)(100+5)/100 new area=99.75 percent change=100-99.75 =(0,25/100) x 100=0.25% decrease

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 1

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1:

Class : Class 9
answer should be 10 2/5

Ans 2:

Class : Class 5
what is the correct answer?

Ans 3:

Class : Class 7
Yes, but the options are wrong

Ans 4:

Class : Class 8
yes, the ans is 10 2/5 only....

Ans 5:

Class : Class 6
True. Options are wrong...... :-(

Ans 6:

Class : Class 8
Yes the answer is 10.4 or10 2/5

Ans 7:

Class : Class 6

Ans 8:

Class : Class 8

Ans 9:

Class : Class 6
how did you get this answer

Ans 10:

Class : Class 8
As the answer will be like this(-3/5 -(-2 3/5)) * 5 1/5= 2*5 1/5/ = 10 2/5

Ans 11:

Class : Class 5
I agree to the solution given by SOF Olympiad Trainer but the options are wrong.

Ans 12:

Class : Class 7
yes what is the solution to this question?

Ans 13:

Class : Class 6
wrong options

Post Your Answer