International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer

User Forum

Subject :IMO    Class : Class 8

Ans 1:

Class : Class 8
I guess that you meant Componendo et Dividendo. This is a very useful property of proportion that states: If a/b=c/d, then, (a+b)/(a-b)=(c+d)/(c-d)

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 5
1/2 x Height x Base

Ans 2:

Class : Class 10
height x base divided by 2

Ans 3:

Class : Class 6
1/2 x height x base

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 10

Ans 1:

Class : Class 10
my friend, i think that this will happen like this let us assume that _ =m log 5 =2 m so m ^2=5 so m=sqrt(5)

Ans 2:

Class : Class 10
5^1/2

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1:

Class : Class 6
the answer is 2 .

Ans 2:

Class : Class 8
The answer is 2

Ans 3:

Class : Class 6
1+2+3-2=2+_ Ans. 2

Ans 4:

Class : Class 8
2

Ans 5:

Class : Class 7
The answer is 2. It is because 1+2+3-2=4. It is also equal to 2+2. 2+2 is also equal to 4.

Ans 6:

Class : Class 8
answer is 2

Ans 7:

Class : Class 6
2

Ans 8:

Class : Class 6
the answer is 2

Ans 9:

Class : Class 9
2

Ans 10:

Class : Class 8
1+2+3-2=2+2 SO 2 WILL BE THE ANSWER

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 6
the correct answer is 792

Ans 2:

Class : Class 3
790

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 3
Given: 1) Pens brought = 458 pens. 2) Pens lost = 78 pens. 3) Pens brought again = 47 pens. Solution: Mr. Joan brought 458 pens but lost 78 of them, Therefore, He has 458 - 78 = 380 pens. But, He again goes to shop and bought 47 pens. So, He has 380+47 = 427 pens. Ans. Mr. Joan has 427 pens.

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 1

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 1

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 2

Ans 1:

Class : Class 5
24 zeros

Ans 2:

Class : Class 5
24 zeros

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1:

Class : Class 5
12 metres

Ans 2:

Class : Class 6
Answer is simple 12.

Ans 3:

Class : Class 5
12 metres

Ans 4:

Class : Class 7
12 metres

Ans 5:

Class : Class 8
Area of rectangle = l * b 72 = l * 6 l = 72/6 = 12 Length = 12m

Ans 6:

Class : Class 5
formulae of length is area divided by breadth so 6 divided by 72 is 12 and ans is also 12

Ans 7:

Class : Class 8
12 metres

Post Your Answer