International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer

User Forum

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1:

Class : Class 5
Yes. One answer, different solution. Too many mistakes.

Ans 2:

Class : Class 8
Answer A , C D is the correct answer !!!!!!

Ans 3:

Class : Class 5
I think it is D .. A related F and B to E then next CD so on

Ans 4:

Class : Class 7

Ans 5:

Class : Class 5
ans. is 'A' please correct it

Ans 6:

Class : Class 5
According to the solution, A is correct. Why has SOF given D as correct answer? SOF please correct this.

Ans 7:

Class : Class 6
If you see the solution , it says it is CD but in answers it says D

Ans 8:

Class : Class 6
answer is 'A'.

Ans 9:

Class : Class 5
Why is it like this? Even solution says its A... I'm mind blown

Ans 10:

Class : Class 7
ans iassanswer is a

Ans 11:

Class : Class 6
A is correct answer, It says in solution But they say d is correct

Ans 12:

Class : Class 6
HA CHAL BE SAHI ANSWER BATA JALDI KAR

Ans 13:

Class : Class 6
Ans is A as per the solution also

Ans 14:

Class : Class 7
A is the correct answer

Ans 15:

Class : Class 7

Ans 16:

Class : Class 5
It is A!

Ans 17:

Class : Class 5
CD IS ONLY consucutive so only ans A

Ans 18:

Class : Class 6
A is answer

Ans 19:

Class : Class 6
THE ANSWER IS A ONLY! SOF IS SHOWING WRONG ANSWER

Ans 20:

Class : Class 6
if answer is A then why is D givenpls. answer fast...

Ans 21:

Class : Class 4
the solution is correct but option given as correct answer is wrong, did not expect this from SOF

Ans 22:

Class : Class 5
Why would they put B as a different combination of letters?

Ans 23:

Class : Class 5
It will be CD as it is the only consecutive pair of letter.

Ans 24:

Class : Class 2
Ans is A ,if you think you are wrong check the solution

Ans 25:

Class : Class 6

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 4
answer-15

Ans 2:

Class : Class 6
Answer c cause there are four balls in each and 45 +45 =90,90/6=15

Ans 3:

Class : Class 4
15 kg

Ans 4:

Class : Class 3
15kg

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 3
yeah 8 is the answer

Ans 2:

Class : Class 4
8 is the answer because 80 multiplied by 8 is =640 Answer from dear Shiven Dinkar

Ans 3:

Class : Class 3
B IS THE ANSWER

Ans 4:

Class : Class 3
B

Ans 5:

Class : Class 4
B B B We say B Do you agree To our answer B?

Ans 6:

Class : Class 2

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 9

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

The correct answer is B.


Ans 2: (Master Answer)

Class : Class 1

The correct answer is B.


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1:

Class : Class 4
correct answer is B

Ans 2:

Class : Class 7
What a stupid master!

Ans 3: (Master Answer)

Class : Class 1

The correct answer is C.

Perimeter of each square = 32 cm 
⇒ 4 × side of square = 32 cm 
⇒ Side of square = (32 ÷ 4) cm = 8 cm 
∴ Perimeter of the figure = 10 × 8 = 80 cm


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1:

Class : Class 7

Ans 2:

Class : Class 10
the answer can be 'c' as there is not enough info on 'r'

Ans 3:

Class : Class 7
There is no correct info about N .

Ans 4:

Class : Class 5

Ans 5:

Class : Class 7
Data inadequate .

Ans 6: (Master Answer)

Class : Class 1

The correct answer is A.

The order from eldest to youngest is 
M, N or R, Q 
So, M is the eldest.


Ans 7:

Class : Class 6
the data is inadequate becuse n can be greater or smaller than m because it is mentioned only that n is not as old as m and also it is not mentioned relationship between r ad n

Ans 8:

Class : Class 8
I also know that the correct answer is A

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 9

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

The answer is B


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

The correct answer is B.

Quantity of flour Beena had = 4 kg = 4000 g 
Quantity of flour used to bake cake = 3 kg 60 g = 3060 g 
Quantity of flour left with Beena = 4000 – 3060 = 940 g 
Hence, the right answer is Option B.


Ans 2:

Class : Class 4
Quantity of flour Beena had =4 kg = 4000 g. Quantity of flour used to bake cake = 3 kg 60 g = 3060 gQuantity of flour left with Beena = 4000 -3060 = 940 gHence the correct answer is Option B

Ans 3:

Class : Class 4
Master answer

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1:

Class : Class 6
a

Ans 2:

Class : Class 6
a

Ans 3:

Class : Class 6
Option a. A is cooler than B because if you draw a number line,-4 is less than -1. When we go to the left it is decreasing and when it goes to right, it is ascending. Regards, class 6 boy Can't tell my name.

Ans 4:

Class : Class 7
since, (-4) lies left to (-1) on a number line.so, -4< -1.: A is cooler than B

Ans 5:

Class : Class 7

Ans 6:

Class : Class 6
A is cooler than B

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1:

Class : Class 6
c

Ans 2:

Class : Class 6
If we take a as 4 and b as 2, then according to communicative property, 4-2=2 but 2-4=-2 so 2 and -2 are not equal but, if we take a as 4 and b as 4, then it will be 4-4=0 and 4-4=0. Thus, a should be = b

Post Your Answer