International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer

# User Forum

Subject :IMO    Class : Class 3

## Ans 1:

Class : Class 3
C ,60 as 20 10 = 30 so a should be the answer but this is only half square ,30 * 2 = 60 .So C is the answer.

## Ans 2:

Class : Class 4

Subject :IMO    Class : Class 6

## Ans 1:

Class : Class 6
(D) (-,/)

Subject :IMO    Class : Class 3

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B)

Milk + Milk + Milk + Milk = 900 ml
⇒ 4 (Milk) = 900 ml
⇒ Milk = 900 ÷ 4 = 225 ml

Subject :IMO    Class : Class 4

## Ans 1:

Class : Class 4
HOW ? THE FORMULA IS 5 X 7 8 AND THE DENOMINATOR WILL REMAIN 8 ONLY. PLEASE CHECK AGAIN REVISEWISE, NOIDA.

## Ans 2: (Master Answer)

Class : Class 1

The correct answer is option A.

## Ans 3:

Class : Class 5
a

Subject :IMO    Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6
(D) iii and iv

Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6

## Ans 16:

Class : Class 6

Subject :IMO    Class : Class 2

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(D)

Time taken by Anjali to complete one round = 30 minutes
Time taken by Anjali to complete two rounds = 30+ 30 = 60 minutes or 1 hour.

Subject :IMO    Class : Class 2

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

Amount of money Shilpa has = ₹500
Cost of hat = ₹199
Cost of hairclip = ₹ 25
∴ Total cost = ₹(199 + 25) = ₹224
Now, money left with Shilpa
₹ (500 - 224) = ₹276

## Ans 2: (Master Answer)

Class : Class 1

Amount of money Shilpa has = ₹500
Cost of hat = ₹199
Cost of hairclip = ₹ 25
∴ Total cost = ₹(199 + 25) = ₹224
Now, money left with Shilpa
₹ (500 - 224) = ₹276

Subject :IMO    Class : Class 8

#### View All Answers (0)

Subject :IMO    Class : Class 5

Class : Class 5

## Ans 2:

Class : Class 4
B is the answer to this question

## Ans 3:

Class : Class 5
It should be 35 Sq. m