International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer

# User Forum

Subject :IMO    Class : Class 5

## Ans 1:

Class : Class 8

Subject :IMO    Class : Class 5

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

The correct answer is option D.

Subject :IMO    Class : Class 7

## Ans 1:

Class : Class 7
Adrita Bej of Vidyasagar Shishu Niketan Class : 7A - is the correct answer

## Ans 2:

Class : Class 7
A will be the correct answer.

## Ans 3:

Class : Class 7
b is the correct answer not C bcoz

Subject :IMO    Class : Class 4

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(C):

GH = AB + CD + EF
17 cm = 5 cm + CD + 4 cm

17 cm = 9 cm + CD
CD = 17 cm – 9 cm
CD = 8 cm

Subject :IMO    Class : Class 4

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B):

There are a total of 24 hours in a day.
1 day = 24 hours
So, 5/12 of a day = (5/12) x 24 = 10 hours

Subject :IMO    Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6
A

## Ans 5:

Class : Class 1
Answer is A-1 line because there can be only one line which can pass through a given plane as asked in question.

## Ans 6:

Class : Class 1

Subject :IMO    Class : Class 4

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(C):

First count the number of sides of the small squares in the outline of the given figure.
There are 28 sides. Each side is 2 cm.
Therefore, Perimeter of the given figure = 28 x 2 = 56 cm
So, the correct answer is Option C.

Subject :IMO    Class : Class 5

Class : Class 5
Cccccccc

## Ans 2:

Class : Class 6
C is the correct answer

## Ans 3:

Class : Class 5
c is the correct answer

## Ans 4: (Master Answer)

Class : Class 1

The correct answer is option C.

Class : Class 7

## Ans 6:

Class : Class 7
C is the correct answer.

Class : Class 6
c

Class : Class 6
C

Class : Class 5
c

## Ans 10:

Class : Class 5
c is the correct answer

## Ans 11:

Class : Class 7
C is the answer to this question

Subject :IMO    Class : Class 5

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(D):

A. 4th multiple of 52 = 208
B. 8th multiple of 37 = 296
C. 5th multiple of 25 = 125
D. 7th multiple of 50 = 350
So, 350 is the greatest value amongst all.

Subject :IMO    Class : Class 3

## Ans 1:

Class : Class 3
(D):To tip the scale below to the right,the weight ofchocolates should be greater than 37kg.Weight of 5 chocolates =5 x 7=35kgWeight of 6 chocolates=6x7=42kgSo,minimum number of chocolates needed = 6

Class : Class 4
Seee

## Ans 3:

Class : Class 4
This question is wrong as 7x9 is 63 and that is also bigger than 37.

Class : Class 4

## Ans 5: (Master Answer)

Class : Class 1

(D): To tip the scale below to the right, the weight of chocolates should be greater than 37kg.
Weight of 5 chocolates = 5 x 7 = 35kg
Weight of 6 chocolates = 6 x 7 = 42kg
As, 42kg > 37kg
So, minimum number of chocolates needed = 6

Class : Class 3
its 7

Class : Class 5