International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer - Page 247

# User Forum Subject :IMO    Class : Class 4

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

The correct answer is option D.

## Ans 2:

Class : Class 6
IT SHOULD BE OPTION D.

## Ans 3: (Master Answer)

Class : Class 1

The correct answer is option D.

Subject :IMO    Class : Class 6

## Ans 1:

Class : Class 6
(C): After replacing the symbols, the given equation becomes,15 Ã 3 â 10 Ã· 5 5= 15 Ã 3 â 2 5 = 45 â 2 5 = 48

## Ans 2: (Master Answer)

Class : Class 1

(C): After replacing the symbols, the given equation becomes,
15 × 3 – 10 ÷ 5 + 5
= 15 × 3 – 2 + 5 = 45 – 2 + 5 = 48

## Ans 3:

Class : Class 8

Subject :IMO    Class : Class 5

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(A): Total number of books borrowed = 0 x 18 + 1 x 26 + 2 x 84 + 3 x 75 + 4 x 38
= 0 + 26 + 168 + 225 + 152
= 571

Subject :IMO    Class : Class 6

## Ans 1:

Class : Class 8
the answer is option a

Class : Class 8

## Ans 3:

Class : Class 4
the correct answer is (A)

Class : Class 8

## Ans 5:

Class : Class 4
Total number of egg trays = 58970252 Number of egg trays sent to Delhi = 3789441 Number of egg trays sent to Punjab = 4207985 â´ Number of egg trays used = 3789441 4207985 = 7997426 â´ Number of egg trays left = 58970252 â 7997426 = 50972826 Number of egg in 1 tray = 30 â´ Number of eggs in 50972826 trays = 30 Ã 50972826 = 1529184780 very very easy...â¦..

Subject :IMO    Class : Class 4

## Ans 1:

Class : Class 5
Master answer answer this question as it may come in IMO

## Ans 2:

Class : Class 5
I think 5000 0r 3500 or 4000 maybe 5000 as I have 4690 points right now

Subject :IMO    Class : Class 5

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B): First digit = 2 x 2 = 4
Third digit = 8  (8 ÷ 4 = 2)

Fourth digit = 9
The number from options is 4789

Class : Class 6

## Ans 3:

Class : Class 5
ok

Subject :IMO    Class : Class 2

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(C): Therefore, number of sleeping lines = 5

Subject :IMO    Class : Class 3

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(C):

Distance travelled by Latika = (145 + 126)
= 271 km
Distance travelled by Garima = ( 68 + 145) x 2
= 213 x 2 = 426 km
Therefore, Garima travelled a longer distance .

Difference = 426 – 271 = 155 km

## Ans 2: (Master Answer)

Class : Class 1

(C):

Distance travelled by Latika = (145 + 126)
= 271 km
Distance travelled by Garima = ( 68 + 145) x 2
= 213 x 2 = 426 km
Therefore, Garima travelled a longer distance .

Difference = 426 – 271 = 155 km

Subject :IMO    Class : Class 3

## Ans 1:

Class : Class 3
answer is u option c because it is fourth to the right of the 6th tree from the right end

## Ans 2:

Class : Class 6
it should be B not C

## Ans 3:

Class : Class 4
Yes I am wrong . the correct answer was C. option ..

Class : Class 4
C