International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer

User Forum

Subject :IMO    Class : Class 7

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

Step -4 Multiply both side by 4 is incorrect. It should be divide both sides by 4.
Answer-(B) Step - 4


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 7

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(A)

Cost of 12kg of coffee she sold = 12 x 56 = Rs. 672
Cost of 18kg of coffee she sold = 18 x 46 = Rs. 828
Average selling price 
 

=  Rs 50


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 1

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B): Nitin is fifth person from the right end. 


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 2

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(D): The digit at ones place = 2

The digit at  tens place = 2+4 = 6 

The digit at  hundreds place =  Greatest one digit number  = 9 

 Therefore, the number is 962. 


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(D): Cost of 1 ticket = Rs 225.50
Cost of 246 tickets = 246 x 225.50 = Rs 55473


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 2

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B): 488 - 386 = 102


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 7

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B)

x = 180 - (100 + 25) [Sum of interior angles in triangle in 180°]
= 55°
y = 25° [Alternate angle]
m = x = 55° [Corresponding angles]
w = 180º - (55º + m) [Sum of interior angles in triangle in 180°]
= 180º - (55º + 55º) = 70º
w = z + 25º [Corresponding angles]
z = 70º - 25º  = 45°
x + y = 55º + 25º = 80°

w - y= 70º - 25º = 45°

 


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 2

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B): 50 tens = 500
And, 400 is less than 500.
Hence, option (B) is correct.


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 8

Post Your Answer