International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer - Page 716

# User Forum

Subject :IMO    Class : Class 7

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1
The correct answer is D.

Subject :IMO    Class : Class 7

## Ans 1:

Class : Class 9
THE ANSWER SHOULD BE 0 METERS

Subject :IMO    Class : Class 7

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1
The correct answer is D.

Subject :IMO    Class : Class 3

Class : Class 3

## Ans 2:

Class : Class 7
yes.i agree with this.Not clear why tuesday is the answer.

## Ans 3:

Class : Class 8
tuesday is the right ans. If you count from saturday ,7th day is friday.so remaider 4 is counted after friday.

## Ans 4:

Class : Class 4
d is the correct answer

## Ans 5:

Class : Class 3
d is the correct ans.

## Ans 6:

Class : Class 3
wednesday is right answer..AKSHAT RAJ CHOUDHARY CLASS 3 MOUNT CARMEL DELHI

## Ans 7:

Class : Class 5
Wrong answer i think

## Ans 8:

Class : Class 5
If the question say from 4th June, they cant be considering 4th while calculating the 4th day. It should be 88 days post 4th June and not including 4th June. This is extremely tricky for an 8 year old.

Class : Class 3
wrong ANS

Class : Class 3

## Ans 11:

Class : Class 5
88 /7 because there are 7 days in a week =12 with remainder 4 . on 4 june is saturday so saturday plus 4 days =wednesday ,so wednesday is the answer

## Ans 12:

Class : Class 6
88/7 = 12 with 4 reminder. means 4 days after sat will be 88th day. Therefore sun, mon, tues, wednesday. so wednesday is the answer.

Subject :IMO    Class : Class 3

Class : Class 2

Class : Class 6
20

## Ans 3:

Class : Class 3
c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c cc c c cc c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c c

## Ans 4:

Class : Class 4
answer is D. 8 triangles in rectangle and 6 triangles in big triangle. 4 triangles in right, 1 is straight on big triangle and two in coloured rectangle. so, 8+6+4+1+2=21

## Ans 5:

Class : Class 6
20 is the correct answer

Class : Class 8
[C]20

Class : Class 4

Class : Class 7

Class : Class 3

## Ans 10:

Class : Class 3
c

Subject :IMO    Class : Class 6

Class : Class 6
B) 7 , 5

## Ans 2:

Class : Class 7
355*55=1775 17750=19525, the x must be equal to y so we get x=y=5

Subject :IMO    Class : Class 6

## Ans 1:

Class : Class 6

Subject :IMO    Class : Class 4

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1
The correct answer is A.

Subject :IMO    Class : Class 4

## Ans 1:

Class : Class 10
Dolly's Time: Roman-> CCVII, Decimal-> 207 Dravid's Time: Roman-> CCCXVI, Decimal-> 316 Difference: 316 - 207= 109, or Roman-> CIX Option (C)

## Ans 2:

Class : Class 8
ans is C CCCXVI IS 316 N CCVII IS 207

Subject :IMO    Class : Class 4

Class : Class 4
B

Class : Class 6
OK

## Ans 3:

Class : Class 10
Length of extra rope was 1/5 of the length of room, 480*1/5=96. Therefore total length of rope is, 480 + 96 = 576 Option (B)

Class : Class 7

Class : Class 4
576 cm (B)