International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer

# User Forum

Subject :IMO    Class : Class 5

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B): (A) CCXVIII = 200 + 10 + 8 = 218
(B) DCCLXIX = 500 + 200 + 50 + 10 + 9 = 769
(C) MMMCCXCIX = 3000 + 200 + 90 + 9 = 3299
(D) DCCXLVII = 500 + 200 + 40 + 7 = 747

## Ans 2:

Class : Class 5
DCCLXIX MEANS/=769

Subject :IMO    Class : Class 8

Class : Class 3

## Ans 2:

Class : Class 3

Subject :IMO    Class : Class 3

Class : Class 3
c

## Ans 2:

Class : Class 3
I couldn't even see the full question

Subject :IMO    Class : Class 8

## Ans 1:

Class : Class 9
Yeah. They only in one of their questions explained this concept and now themselves are telling the wrong answer. Ans is option D.

Class : Class 8

Class : Class 8
the answer is d)

## Ans 4:

Class : Class 3
Ams is d

Subject :IMO    Class : Class 6

Class : Class 6

Class : Class 6

## Ans 3:

Class : Class 6
x = 2k/3 and Y = 8k/5Therefore, x : y= x/y = (2k/3)/(8k/5)= (2k/3) *(5/8k)On cancelling, 2k with 8k, we get= (1/3) * (5/4) = 5/12Thus, x:y = 5:12Answer - (C)

## Ans 4:

Class : Class 6

Subject :IMO    Class : Class 6

## Ans 1:

Class : Class 6
Solved in 15 seconds. It was so easy! ;)

Class : Class 6
Yup !

## Ans 3:

Class : Class 6
Everybody knows this

## Ans 4:

Class : Class 6
Subtract the number of females from whole population. :)

Subject :IMO    Class : Class 6

#### View All Answers (0)

Subject :IMO    Class : Class 5

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B): 6th multiple of 7 = 42
10th multiple of 7 = 70
Now,  = 2 × (70 - 42) = 2 × 28 = 56

## Ans 2:

Class : Class 1
Ans 1 I think u have copied this from the solution. This is the same thing in the solution. No offence.

## Ans 3:

Class : Class 1
And I did not understand the solution. So, can u explain it better?

Subject :IMO    Class : Class 9

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(D): Division of any two integers is not always an integer.

Subject :IMO    Class : Class 3

## Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(D): Time clock showing = 5:10
Since its 5 minutes slower, actual time = 5:15
Rahul went out to play at 5:15, and came back after 25 minutes
Actual time he came back = 5:40 p.m.