International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer - Page 335

User Forum

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(D): L.C.M. of 15, 25, 30 and 45 = 450
450 – 9 = 441.
So, if 9 is added to 441, the number is divisible by all the 4 numbers.
 


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(D):

After interchanging the digits numbers are :
P - 7849, Q - 7859, R - 7889, S - 6349
So, S is the smallest number.


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 9

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1:

Class : Class 6

Ans 2: (Master Answer)

Class : Class 1

(C): First figure rotates 90° clockwise to get the second figure.


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

The correct answer is option A.


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 5

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(D):
P.  8 million = 8000000

Predecessor of 8000000 = 8000000 -1 = 7999999
So, P is true.
Q. Largest 5-digit number = 99999
99999 rounded to the nearest tens = 100000
and 100000 is the smallest 6-digit number.
So, Q is true.


Ans 2:

Class : Class 5

Ans 3:

Class : Class 8
Yes

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1:

Class : Class 8
Nice question and good explanation

Ans 2:

Class : Class 9
The answer is B.

Ans 3:

Class : Class 9

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 7

Ans 1:

Class : Class 10
no

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B):

Total amount of flour she poured into 8 packets = Number of packets x Weight of a packet = 8 x 2 = 16kg
Amount of flour she had first = Amount of flour poured in the packets + Amount of flour left  = 16 + 1 = 17kg


Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1

(B):

Total amount of flour she poured into 8 packets = Number of packets x Weight of a packet = 8 x 2 = 16kg
Amount of flour she had first = Amount of flour poured in the packets + Amount of flour left  = 16 + 1 = 17kg


Post Your Answer