International Maths Olympiad Forum By SOF Olympiad Trainer - Page 596

User Forum

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 6
Should be 20 Kg. The mass of 3 balls together is 15 kg implies that weight of one ball is 5 kg. Now dog is equal to 30 kg since there are 6 balls on balance. So deducting mass of two balls which equals (5+5=10 kg), it will be 20 kg.

Ans 2:

Class : Class 6
30kg

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1: (Master Answer)

Class : Class 1
Yes, it is.

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 4
But how?

Ans 2:

Class : Class 8
The answer is B

Ans 3:

Class : Class 4
very good beta

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 3
I guess the answer should be B - 30th. 30th person will be the 5th 6th person and 3rd 10th person.

Ans 2:

Class : Class 7

Ans 3:

Class : Class 4

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 8
157 +311=468 468 +166=634 so answer is [C]

Ans 2:

Class : Class 5
C is correct.Not D

Ans 3:

Class : Class 4

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 5

Ans 2:

Class : Class 6
Kartik,rs.500

Ans 3:

Class : Class 6
Answer B, Kritika by Rs 500

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 4

Ans 1:

Class : Class 4
x = 4, y =6, z = 8, M = 1 therefore answer is 6

Ans 2:

Class : Class 4
X = 4,y=6,z=8 and m=1 . Therefore the answer is B (6)

Ans 3:

Class : Class 4
Ans-D

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 6

Ans 1:

Class : Class 6
it is d only

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 5
Answer is C

Ans 2:

Class : Class 4

Ans 3:

Class : Class 6
Answer is C because that is THE BEST for this situation. If we use Kilograms, the weight will come in fractions and hence is not THE BEST answer.

Post Your Answer

Subject :IMO    Class : Class 3

Ans 1:

Class : Class 2
answer is D

Ans 2:

Class : Class 6
Answer is D Reason: Maya today is 18 years. So six years back she was 12 years old. At that time Namita was 48 (4 times Myaya's age), So Namita is 54 years ow (after 6 years). So Namita + Maya is 54 + 18 = 72

Post Your Answer